Päiväkeskus Illusia on kohtaamispaikka kaikenlaisille ihmisille ja se on RAY:n rahoittamaa Sininauhasäätiön matalankynnyksen päiväkeskustoimintaa.

 

Illuusia on avoin kaikille arkisin klo 8.30-15 (pe 8.30-14.00), mutta erityisesti  toiminta on syrjäytyneille, asunnottomille ja päihde- ja mielenterveysongelmaisille suunnattua. Päihtymystila ei ole este Illusiaan tulemiselle.

Toiminta on maksutonta ja aamupuuroa on tarjolla joka päivä klo 9. Illusiassa on joka tiistai yhteisökokous klo 13 ja keskiviikkoisin ruokaryhmä klo 12. 

 

Toiminnan tavoitteena on tarjota vaihtoehtoista tekemistä päihteiden käytön sijaan ja toiminnalla pyritään vähentämään yksinäisyyttä ja parantamaan ihmisten kokonaisvaltaista toimintakykyä. Asiakkaat kohdataan arvostavasti aitoina ihmisinä ja heitä tuetaan parantamaan elämänhallinnallisia taitojaan. Illusiassa on mahdollisuus kohdata muita ja saada vertaistukea sekä osallistua päiväkeskuksen arjen ja harrasteryhmien suunnitteluun ja toteutukseen. Illuusia tarjoaa hyvät mahdollisuudet palveluohjauksen ja tuen saamiselle sekä vapaaehtoistyölle, työssäoppimisille, työharjoitteluille, kuntouttavalle työtoiminnalle sekä työkokeilulle. Illuusiassa työskentelee kolme ohjaajaa. 

 

Illusiasta saa palveluohjausta asumisen haasteisiin Sininauhasäätiön AIMO asumisen tuki hankkeen kautta. Asiakkaan antamaa palautetta kesä 2015: ”Illusiassa on hyvin rakastava ja lämmin tunnelma, on ihanaa kun ihmiset voivat olla oma itsensä täällä käydessään”

 

Päiväkeskus Illuusia löytyy myös facebookista.

Yhteystiedot:

Päiväkeskus Illusia
Mäkelänkatu 50 B
00510 Helsinki

 

Kehittämispäällikkö
Puh. 040 179 1212


 

Toimintaa järjestää ja ylläpitää Sininauhasäätiö