Vuorela Sininauha Oy - avain kotiin ja tukeen

Keravan Suojakotiyhdistys osaksi Sininauhasäätiö-konsernia: palvelut Keravan alueella vahvistuvat

Suojakotiyhdistyksen siirtyminen osaksi Sininauhasäätiö-konsernia turvaa laadukkaiden päihde- ja mielenterveysehtoisten asumispalveluiden jatkumisen Keravan alueella tulevaisuudessakin, tiiviissä yhteistyössä Keravan kaupungin kera.
JAA

Tiedote | Vapaa julkaistavaksi

Sininauhasäätiö-konserni ja Keravan Suojakotiyhdistys ovat yhdistyneet yrityskaupalla 01.01.2019 alkaen. Tämä tarkoittaa sitä, että Keravan Suojakotiyhdistyksen palvelutoiminta ja kiinteistöt Keravan keskustan tuntumasta ovat siirtyneet Sininauhasäätiö-konsernin omistukseen.

Keravan Suojakotiyhdistys Ry:n hallituksen puheenjohtaja Malla Hintsala kertoo, että pienen yhdistyksen kannalta järjestely oli toiminnan jatkumisen varmistamista ja tulevaan sote-uudistukseen valmistautumista.

”Haluamme, että perinteikäs, asiakaslähtöinen työmme Keravan alueella, ja keravalaisia palvellen, on turvattu jatkossakin. Sininauha arvopohjaisena toimijana on hyvä kumppani ja perinteidemme jatkaja.”

Keravan Suojakotiyhdistyksellä on 45 vuoden historia erityisesti päihde- ja mielenterveystaustaisten ihmisten tukijana. Keravan Suojakotiyhdistyksen ylläpitämät asumispalvelut ovat tarjonneet tuettua asumista päihde- ja mielenterveyskuntoutujille sekä muutoin asunnottomuuden haasteen kohdanneille asiakkaille. Yhdistyksellä on ollut Keravan Vuorelanmäen viihtyisässä pihapiirissä rivi- ja luhtitaloja, joissa on yhteensä 34 asuntoa. Suojakotiyhdistyksen toiminta jatkuu, vaikka asumispalvelut siirtyvät Sininauhasäätiö-konsernin omistukseen.

”Yhdistys jatkaa perustehtävänsä mukaisesti haastavassa elämäntilanteessa olevien tukemista tulevaisuudessakin, mutta muilla tavoin”, Hintsala toteaa.

Sininauhasäätiö-konsernin omistama Sininauha Oy on arvopohjainen päihde- ja mielenterveysalan toimija. Sininauha Oy tuottaa asiakaslähtöistä, asumisyksikkömuotoista tuettua asumispalvelua, koteihin vietävää asumisen tukea ja neuvontaa sekä korvaushoito- ja vieroitushoitopalveluita.  Yhtiöllä on tällä hetkellä noin 480 asuntoa ja 500 asiakasta Helsingin, Espoon, Vantaan, Tuusulan ja Kuuma -kuntien sekä Turun seudun toimialueilla.

”Tämä on erittäin luonteva siirtymä myös Sininauha Oy:lle”, kertoo Sininauhasäätiö-konsernin toimitusjohtaja Henri Pelkonen.

”Yhteinen arvopohja on hyvä perusta rakentaa tulevaa. Asiakaskeskeisinä toimijoina ensisijainen intressimme on vahvistaa asiakkaidemme kuntoutumisen polkua.  Yrityskaupan myötä voimme palvella Keravan seutua entistä paremmin. ”

Yhteistyö Keravan kaupungin kanssa aiotaan pitää tiiviinä.

”Sininauhasäätiö-konserni toimii monessa eri kunnassa ja yhteistyö kuntien ja kaupunkien kanssa on erityisen tärkeässä roolissa. Keravan kaupungin kanssa olemme jo puhuneet siitä, kuinka voimme palvella keravalaisia parhaimmalla mahdollisella tavalla.”

Suojakotiyhdistyksen toiminnan jatkuminen Sininauhasäätiön sateenvarjon alla on myös Keravan kaupungille mieleinen ratkaisu.

”Meille on tärkeää, että toimintaa jatkaa luotettava taho. Uskomme Sininauhasäätiön olevan osaamiseltaan ja taustaltaan juuri oikeanlainen toimija Keravan kaupungin yhteistyökumppaniksi”, toteaa Keravan kaupunginjohtaja Kirsi Rontu.

Vuorelan asumispalveluyksikön toiminta jatkuu uuden omistajan ohjauksessa entiseen tapaan ja Suojakotiyhdistykseltä työntekijät siirtyvät vanhoina työntekijöinä uuden työnantajan palvelukseen.

 

Lisätietoja:

Henri Pelkonen

Toimitusjohtaja

Sininauhasäätiö-konserni

+358 50 414 7998

henri.pelkonen@sininauhasaatio.fi

 

Malla Hintsala

Hallituksen puheenjohtaja

Keravan Suojakotiyhdistys Ry

+358 400 207 626

malla.hintsala@gmail.com

 

Kirsi Rontu

Kaupunginjohtaja

Keravan kaupunki

+358 40 318 2888

kirsi.rontu@kerava.fi