Lisää asuntokantaa Sininauha Oy:n kumppanille Joensuussa

Josna Ry:n 39 paikkainen asuntorakennus tuo helpotusta nuorten aikuisten asumisjonoon ja parantaa samalla myös tuetun asumisen tarpeeseen vastaamisen mahdollisuuksia.
JAA

Sininauha Oy:n yhteistyökumppani Joensuun Seudun Nuorisoasuntoyhdistys Ry Joensuun kotiinvietävissä palveluissa saa keväällä 2018 käyttöönsä NAL-asuntojen omistaman, 39 paikkaisen  talon Joensuun ydinkeskustassa. Uusi asuntokanta mahdollistaa entistä paremman palvelun ja tuo helpotusta osaltaan myös tuetun asumisen tarpeeseen vastaamisessa.

”Tällä on iso merkitys meille, sillä se lisää asuntokantaamme kolmanneksella”, kertoo Josna Ry:n toiminnanjohtaja Ilpo Simonen.

Asunnot on suunnattu alle 30-vuotiaille nuorille aikuisille ja jokainen asunnon saaja haastatellaan erikseen.

”Asukkaidemme elämäntilanteet vaihtelevat paljon ja voikin sanoa, että meillä on asukkaita ihan laidasta laitaan. Toisilla on  enemmän tukitarpeita ja toiset asuvat hyvinkin itsenäisesti. Alkuhaastatelussa tukitarpeet saadaan samalla kartoitettua, mutta pääkriteeri meitä asunnon saamisessa on tietenkin se akuutti asunnon tarve.”

Joensuun seudulla on pulaa kohtuuhintaisista pienasunnoista ja uudet asunnot vastaavatkin osaltaan tähän tarpeeseen.

”Uusista asunnoista valtaosa, kuten meidän kautta saatavilla olevista asunnoista muutenkin, on yksiöitä.”

Ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan asuntoihin maaliskuun alusta alkaen.

Sininauha Oy on tuottanut kotiin vietäviä palveluja Joensuun seudulla yhteistyössä Joensuun Seudun Nuorisoasuntoyhdistys Ry:n kanssa puolentoista vuoden ajan. Kotiin vietävä palvelu on asiakkaan tilanteen huomioivaa, yksilöllistä asumisen tukipalvelua. Sen tavoitteena on turvata asumisen onnistuminen ja vahvistaa asiakkaan voimavaroja, tukea arjen taitoja sekä luoda yhteistyöverkostoja.

 

www.josna.fi