Sininauha Oy:n Mutterimajalle tunnustusta hyvinvoinnin edistämisestä Tuusulassa

Mutterimaja on valittu yhdeksi vuoden 2021 hyvinvoinnin edistäjäksi Tuusulassa. Valinnan teki Tuusulan hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunta yhteensä 75 kuntalaisten ehdottaman toimijan joukosta. Muut kolme vuoden hyvinvoinnin edistäjää ovat Jekku ry, Myllykylän Mylly ry ja Tuusulan kunnan latujen kunnossapito.
JAA

Hyvinvoinnin edistäjien valinnassa painotettiin pyyteettömästi ja innovatiivisesti toteutettua hyvinvoinnin edistämistyötä. Tuusulassa haluttiin lisäksi nostaa esiin niitä toimijoita, jotka ovat korona-aikana toiminnallaan auttaneet ja turvanneet muiden hyvinvointia tai pystyneet muuttamaan tai kehittämään omaan toimintaansa uuteen tilanteeseen soveltuvaksi.

”Olemme todella otettuja ja kiitollisia tästä huomionosoituksesta. Korona-aika on haastanut meitä monella tavalla ja olemme mukauttaneet toimintaamme parhaamme mukaan rajoitukset huomioiden”, kertoo Mutterimajan yksikönpäällikkö Annika Lappalainen Sininauha Oy:stä.

Lautakunta perustelee Mutterimajan valintaa seuraavasti:

Mutterimaja on aktiivinen toimija, hyvinvoinnin edistäjä ja erilaisten palveluiden ja tukiverkoston tärkeä, mutta kovin huomaamaton osa. He tekevät työtään arjessa asiakkaiden kanssa ja tekevät täydellä sydämellään työtä yhdenvertaisuuden ja hyvinvoinnin parantamisen näkökulmista. Heidän roolinsa heikossa asemassa olevien ihmisten äänen kuulumisessa ja eri palveluiden saavutettavuuden lisäämisessä on suuri. Sininauha Oy:n Tuusulan Mutterimajan avoin päiväkeskus on mahdollistanut myös korona-aikana tuen niille ihmisille, joilta yhteiskunta on sen muuten sulkenut.

”Korona-aika on ollut erityisen vaikeaa yksinäisille ihmisille, ja tähänkin olemme pyrkineet vastaamaan ja tarjoamaan ratkaisuja”, sanoo Lappalainen.