Ruusulankadun toimipisteeseen suunnitteilla korvaushoitopalveluita

Ruusulankadun korvaushoitopisteessä tarkoitus on panostaa erityisesti yksilölliseen hoitosuunnitelmaan ja luottamuksellisen asiakassuhteen rakentamiseen. ”Pieni asiakasmäärä antaa mahdollisuuden tukea asiakasta yksilöllisesti, kodinomaisessa ympäristössä."
JAA

Viime syksystä alkaen Sininauha Oy on tarjonnut asumispalveluiden lisäksi myös kotiin vietävää avo- ja vieroitushoitoa Espoon, Vantaan ja Kauniaisten alueella sekä opioidikorvaushoitoa espoolaisille asiakkaille.

Kevään aikana suunnitteilla on tuoda korvaushoidon palveluja myös Ruusulankadun asumispalveluyksikön yhteydessä olevaan toimipisteeseen.

Sininauha Oy:n korvaushoitotoiminnan palveluesimies Mija Alho kertoo, että korvaushoitopisteessä tarkoitus on panostaa erityisesti yksilölliseen hoitosuunnitelmaan ja luottamuksellisen asiakassuhteen rakentamiseen.

”Pieni asiakasmäärä antaa mahdollisuuden tukea asiakasta yksilöllisesti, kodinomaisessa ympäristössä”, Alho toteaa.

Opioidikorvaushoidon ohella Ruusulankadulla on tarjolla hoitoa tukevaa vertais- ja ryhmätoimintaa.

”Lisäksi tuomme mukaan työtoiminnassamme kehittämiämme matalan kynnyksen osallisuutta kasvattavia menetelmiä”, kertoo Alho. ”Mukana on koko ajan kuntouttava työote.”

Laajemmat palvelut hyödyttävät asiakaskuntaa

Ruusulankadun korvaushoitopisteessä voidaan tarjota tukea eri palveluluokissa.

“Asiakkaan kuntoutumisen edetessä voidaan tukea lisätä ja vähentää yksilöllisesti sekä nopeasti”, Alho kertoo.

Arvopohjaisena toimijana Sininauha Oy haluaa rakentaa palveluja nimenomaan asiakaslähtöisesti.

”Meillä on pitkä kokemus työskentelystä juuri tämän asiakasprofiilin kanssa. Ymmärrämme hyvin päihteitä käyttävää asiakaskuntaa ja heidän arkensa haasteita,” kiteyttää Sininauha Oy:n palvelujohtaja Sanni Joutsenlahti.

Kotiin tuotettavat avo- ja vieroitushoitopalvelut solahtavat hyvin mukaan Sininauha Oy:n kotiin vietävien asumisen palvelujen rinnalle. Laajentuva palvelupaletti on myös asiakkaan etu.

”Päihde- ja mielenterveyspalvelujen haasteena on palveluiden sirpaloituneisuus. Kokemuksemme mukaan tälle asiakaskunnalle on erityisen hyödyllistä saada laajempaa palvelua samalta toimijalta”, Joutsenlahti jatkaa.

Ruusulankadun toimipisteen korvaushoitopalveluiden on tarkoitus käynnistyä kevään 2019 aikana.

Lisätietoja:

Sanni Joutsenlahti

Palvelujohtaja

sanni.joutsenlahti@sininauhakoti.fi

Puh. 040 7649105

Mija Alho

Palveluesimies

mija.alho@sininauhakoti.fi

Puh. 044 7647782

Henri Pelkonen

Toimitusjohtaja

henri.pelkonen@sininauhasaatio.fi

Puh. 050 4147998

Lue myös: https://www.sininauhakoti.fi/ajankohtaista/tiedote-sininauha-oy-laajentaa-toimintaansa-korvaushoito-ja-vieroitushoitopalveluihin/