Asuminen meillä

Aktiivista, arjen hallintaa tukevaa tuettua asumista sekä päihteettömästi että Asunto ensin -periaatteen mukaisesti.

Asuminen meillä

Oletko vailla kotia? Pitkäaikaisesti asunnoton, kärsitkö mielenterveys- tai päihdeongelmasta? Me Sininauhassa tarjoamme sinulle tuettua asumista.

Kaikki alkaa asunnosta, omasta kodista. Tuemme arjen eri tilanteissa. Sininauhan asunnoissa sinun tukenasi on sosiaali- ja terveydenhuoltoalan koulutuksen saanut henkilöstömme. Riippuen siitä missä asunto on, tukea on tarjolla joko vuorokauden ympäri tai arkipäivisin.

Vuokraamme asiakkaalle asunnon vuokramarkkinoiden tapaan. Asuntoon sovelletaan huonevuokralakia itsemääräämis- ja kansalaisoikeuksineen. Sininauha Oy:llä on sekä täysin päihteettömiä että päihteet sallivia, Asunto ensin -periaatteella toimivia asuntoja. Asunto ensin -periaatteen taustalla on näkemys, että ensin muuttuu päihteidenkäyttäjän käyttäytyminen ja vasta sen jälkeen päihteiden käyttö: muutos alkaa omasta asunnosta.

Ei ole yhtä ainoaa tapaa kuntoutua ja päästä eroon päihteistä. Käytössämme on useita asiakaslähtöisiä toimintamalleja, joista ammattitaitoinen henkilökunta auttaa löytämään parhaiten soveltuvan. Me Sininauhassa katsomme, että asunto on ensimmäinen askel ihmisen sosiaalisessa kuntoutumisessa. Kun asuminen on turvattu, yksilöllä on voimavaroja keskittyä myös muuhun kuntoutukseen. Turvallisuuden tunteen kasvaessa ja arkitaitojen karttuessa vuokra-asunto alkaa tuntumaan omalta kodilta.

Aktiivista arkea Sininauhassa

Haluamme tarjota asukkaillemme mahdollisuuden aktiiviseen arkeen. Sininauhassa asuvalla on mahdollisuus osallistua ympäristötyöhön ja hänelle voidaan maksaa siitä työosuusrahaa. Tehtävät vaihtelevat ympäristön siivoamisesta puutarhan hoitoon ja lahjoitusvaatteiden lajitteluun. Tarjoamme myös mahdollisuuksia kouluttautua verto- ja vertsitoimintaan. Vertaistoimintaryhmissä on mahdollisuus myös oppia uutta: kokata yhdessä, hankkia ensiapukoulutusta tai vaikka siirtyä työkokeiluun.

Asukkaamme ovat myös lämpimästi tervetulleita omistajakonsernimme Sininauhasäätiön ylläpitämiin matalan kynnyksen päiväkeskuksiin, jotka toimivat avoimen olohuonene tavoin. Päiväkeskukset tarjoavat  monipuolista yhteistä tekemistä ja niissä on myös mahdollisuus saada ohjausta ja neuvontaa arjen asioihin.

Sininauhassa asuvalla on mahdollisuus osallistua ympäristötyöhön ja hänelle voidaan maksaa siitä työosuusrahaa. Tehtävät vaihtelevat ympäristön siivoamisesta puutarhan hoitoon ja lahjoitusvaatteiden lajitteluun.