Asukkaaksi meille?

Aktiivista, arjen hallintaa tukevaa tuettua asumista sekä päihteettömästi että Asunto ensin -periaatteen mukaisesti.

Miten meille pääsee asumaan?

Vuokra-asunnon saamisen edellytyksenä Sininauha Oy:n asunnoissa on joko pitkittynyt tai toistuva asunnottomuus sekä päihteisiin ja mielenterveyteen liittyvät haasteet. Kodin saamiseksi on ensin oltava yhteydessä hyvinvointialueen sosiaalitoimeen, sillä asunnon hakeminen meiltä edellyttää myönteistä asuntopäätöstä sosiaalitoimelta. Suoraan kadulta tuettuun asumiseen muuttaminen ei siis ole mahdollista, vaan ensiksi on otettava yhteys oman hyvinvointialueen sosiaalitoimen asumisen tukeen. Pääsääntöisesti hakijan on oltava kirjoilla sillä hyvinvointialueella, mistä asuntoa hakee.  

Päihdepalveluja tarjotaan Helsingin, Länsi-Uudenmaan sekä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueilla. Niihin voit hakeutua hyvinvointialueen päihde- ja mielenterveyspalveluiden kautta. 

Sininauha Oy:llä on tuetun ja yhteisöllisen asumisen puitesopimukset seuraavien hyvinvointialueiden kanssa: 

  • Helsinki: Toimeentulotuen ja sosiaalityön toimipisteet sekä asumisen tuki 
  • Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue: Toimeentulotuen ja sosiaalityön toimipisteet sekä asumisen tuki 
  • Vantaan ja Keravan hyvinvointialue: Toimeentulotuen ja sosiaalityön toimipisteet sekä asumisen tuki 
  • Keski-Uudenmaan hyvinvointialue: Toimeentulotuen ja sosiaalityön toimipisteet sekä asumisen tuki 
  • Varsinais-Suomen hyvinvointialue: Toimeentulotuen ja sosiaalityön toimipisteet sekä asumisen tuki 
Haluamme tarjota asukkaillemme mahdollisuuden aktiiviseen arkeen. Sininauhassa asuvalla on mahdollisuus osallistua ympäristötyöhön ja hänelle voidaan maksaa siitä työosuusrahaa. Tehtävät vaihtelevat esimerkiksi ympäristön siivoamisesta puutarhan hoitoon ja lahjoitusvaatteiden lajitteluun.

Kuinka nopeasti pääsee muuttamaan?

Kun saat sosiaalitoimelta myönteisen päätöksen, pääset asuntojonoon. Jonotusaikaa on etukäteen vaikea arvioida. Tarjoamme asuntoa sitä mukaa kun niitä vapautuu.

Mitä maksaa?

Maksat vuokraa asumisesta ja palvelumaksuja asumispalveluista. Asumispalvelumaksun mahdollisen omavastuuosuuden saatte selville sosiaalitoimesta. Asunnon vuokraan on mahdollista hakea Kelan asumistukea.

Millaisia kodit ovat?

Asunnot ovat pääsääntöisesti tavallisia kerrostaloyksiöitä ja -kaksiota. Jokaisessa asunnossa on ruoanlaittomahdollisuus, wc ja suihku. Tuetun asumisen yksiköiden yhteydessä toimii vilkas päivätoiminta: teemme retkiä, leivomme, kokkaamme ja harrastamme yhdessä. Olet tervetullut mukaan!

Päihteettömissä asunnoissa on päihteiden osalta nollatoleranssi. Osassa asunnoista päihteiden käyttö sallitaan omassa asunnossa, mutta ei yleisissä tiloissa.

Aktiivista arkea Sininauhassa

Haluamme tarjota asukkaillemme mahdollisuuden aktiiviseen arkeen. Sininauhassa asuvalla on mahdollisuus osallistua ympäristötyöhön ja hänelle voidaan maksaa siitä työosuusrahaa. Tehtävät vaihtelevat esimerkiksi ympäristön siivoamisesta puutarhan hoitoon ja lahjoitusvaatteiden lajitteluun. Tarjoamme myös mahdollisuuksia kouluttautua verto- ja vertsitoimintaan. Vertaistoimintaryhmissä on mahdollisuus myös oppia uutta: kokata yhdessä, hankkia ensiapukoulutusta tai vaikka siirtyä työkokeiluun.

Asukkaamme ovat myös lämpimästi tervetulleita omistajakonsernimme Sininauhasäätiön ylläpitämiin matalan kynnyksen päiväkeskuksiin, jotka toimivat avoimen olohuoneen tavoin. Päiväkeskukset tarjoavat  monipuolista yhteistä tekemistä ja niissä on myös mahdollisuus saada ohjausta ja neuvontaa arjen asioihin.