Työvalmennus

Työvalmennustiimi tarjoaa mahdollisuuksia osallisuutta, kuntoutumista ja kokemusasiantuntijuutta vahvistavaan työtoimintaan yhteisöllisellä otteella.

Työvalmennustiimi kehittää ja luo työ- ja osallisuusmahdollisuuksia koko Sininauhasäätiö-konsernin asiakaskunnalle. Työvalmennustiimin ohjauksessa tehdään erilaisia pieniä kunnostus- ja siivoustöitä ja järjestetään esimerkiksi yhteisiä tapahtumia. Tämän lisäksi työvalmennustiimi tarjoaa asukkaillemme mahdollisuuden Verto- eli vertaisohjaajakoulutukseen. Tavoitteena on osallisuuden, kuntoutumisen ja kokemusasiantuntijuuden vahvistuminen.

Työvalmennustiimissä opitaan uutta ja tehdään yhdessä

Työvalmennuksen toiminnan lähtökohtana on se, että kaikki tekeminen kehitetään yhdessä, asiakkaiden omien tarpeiden ja toiveiden pohjalta ideoiden. Yhdessä tehdään muun muassa pieniä kiinteistöjen huoltoon liittyviä maalauksia, pieniä remontteja, siivouksia, purkutöitä tai vaikkapa puutarha- ja pihahommia. Myös lahjoitustavaroiden haku kaupoista ja ympäristökierrokset sekä yhteisten pihatapahtumien järjestely kuuluvat työvalmennustiimin kenttään. Asumisyksiköiden naapurustojuhlissa työvalmennustiimillä on merkittävä rooli tapahtumatuotannossa juhlapaikan, kuten esiintymislavan ja juhlatelttojen pystyttäjinä ja ohjelman suunnittelussa.

Työvalmentajat tuntevat asiakaskunnan arjen ja elämäntilanteen haasteet hyvin. Heillä on vahva tuntemus päihteiden ja riippuvaisuuksien kanssa kamppailevian ihmisten arjesta – ja vertaistuen suuresta merkityksestä. Työvalmentajamme ovat kouluttautuneet alalle ja ovat joko jo suorittaneet työvalmennuksen erikoisammattitutkinnon tai ovat parhaillaan suorittamassa kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinnon työvalmennuksen osaamisalan opintoja.

Verto-koulutuksella osallisuutta ja vastuutehtäviä

Työvalmennustiimin Sininauha Oy:lle rakentaman Verto-koulutuksen on käynyt läpi jo parisenkymmentä asukastamme. Toukokuussa 2016 startanneen ensimmäisen koulutuksen ensimmäiset vertot valmistuivat keväällä 2017. Koulutus sisältää erilaisia moduleita, joissa opiskellen suoritetaan mm. hygieniapassi, traumaensiapukurssi, terveysneuvontakoulutus sekä asiointikoulutus. Tämän lisäksi vertoilla on oma kokkikerho, jossa kokoonnutaan tekemään ohjatusti ravitsevaa ruokaa edullisista aineksista tai lahjoituksena saaduista hävikkiruuasta.  Lisäksi vertot voivat ottaa vastuuta siivoustehtävistä aktiivirahaa vastaan ja tällöin heille annetaan myös siivousalan peruskoulutusta, mm. eri pesuaineiden ja siivousvälineiden käytöstä. Verto-tiimit myös tekevät yhdessä pieniä virkistysretkiä, kuten reissuja Suomenlinnaan, lätkämatsiin tai vaikka retkille lähisaariin.

Työvalmennustiimin työote on kannustava ja tukea tarjoava. Työvalmentajat ovat rinnalla kulkijoita, tsemppareita ja sparraajia. Kaikki uudet asiat opetellaan ja tehdään yhdessä – siitä onkin syntynyt mainio yhteishenki ja hyvä fiilis kaikkeen tekemiseen.

Ota yhteyttä:

Juha-Pekka Parkkonen

Huolto / Työvalmentaja

Puh. 044 362 7105

Marko Viljanen

Huolto / Työvalmentaja

Puh. 044 758 8818

Veigo Veski

Huolto / Työvalmentaja

Puh. 044 730 1180