Hajasijoitetut asunnot ja asumisen tuki

Tuomme tuen asiakkaan luokse

Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tuusulassa ja Turun seutukunnalla Sininauha Oy tuottaa kotiin vietäviä asumisen tukipalveluja asiakkaan kotiin. Annettavan tuen ja valmennuksen tavoitteena on elämänhallinnan taitojen parantaminen. Hyvillä elämänhallinnan taidoilla ehkäistään häätöjä ja häiriöitä. Tavoitteena on taata pysyvä asuminen omassa kodissa ja ehkäistä näin asunnottomuutta.

Tarjoamme asumisen tukea myös omiin hajasijoitetutuihin pienasuntoihimme, jotka sijaitsevat joko itse omistamissamme asunnoissa tai välivuokrausmallilla hallinnoimissamme asunnoissa sekä pääkaupunkiseudulla että Turun alueella. Asuntojen koot vaihtelevat. Kaikki asunnot ovat vähintään 1 huone, keittiö/keittokomero, kylpyhuone/wc. Joissakin asunnoissa on parveke. Asunnot voi kalustaa oman mielensä mukaan ja osa asunnoista on esteettömiä. Asunnot on tarkoitettu erityisesti sellaisille pitkäaikaisasunnottomille, joilla on taustallaan päihde- ja mielenterveysongelmia. Asukkaaksi hakeudutaan Helsingin, Espoon, Vantaan sosiaalipalvelujen kautta.

Asuminen perustuu huoneenvuokralain mukaiseen vuokrasopimukseen. Asunnoissa toteutetaan Asunto ensin -periaatetta, jossa ajatuksena on se, että ensin turvataan asuminen ja sitten alkaa muu sosiaalinen kuntoutuminen. Asunto on siis kuntoutumisen ensimmäinen askel: kun asuminen on kunnossa, voi paremmin keskittyä elämän- ja arjenhallinnan asioihin.

Asukas asuu siis tavallisessa kerrostalossa omassa vuokra-asunnossaan, mutta hänen asumisensa on tuettua: asukkaille tarjotaan asumisvalmennusta, tukea ja ohjausta, josta vastaavat sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaiset. Jokaiselle asukkaalle nimetään myös oma-ohjaaja. Tuetun asumisen tavoitteena on parantaa ja vakiinnuttaa asukkaan edellytyksiä toimintakykynsä kohentamiseen ja säilyttämiseen sekä mahdollistaa hänelle pysyvä asuminen, oma koti sekä selviytyminen yhteiskunnassa. Perustavoitteena on asumisen turvaaminen ja onnistuminen.

Aktiivista arkea Sininauhassa

Vahvistamme asiakkaidemme arjen taitoja löytämällä mielekästä tekemistä ja hyviä verkostoja omalta lähialueeltaan. Asukkaiden käytössä on lisäksi Sininauhasäätiön yhteisöllisiä tiloja ja toimintoja:

Helsingissä Päiväkeskus Illusia (Mäkelänkatu 50, 00510 Helsinki)
Tuusulassa useissa eri osoitteissa: Tuusulan päivätoiminta
Päiväkeskustoiminta on yhteisöllistä toimintaa, jossa voit saada apua henkilökunnalta arkisten asioiden hoitamisessa.

Päiväkeskustiloissa voi lukea päivän lehdet, katsoa televisiota, käyttää tietokonetta sekä osallistua yhteisiin toimintoihin ja tapahtumiin. Joissakin päiväkeskuksissa on mahdollisuus kuntosalin käyttöön, vaatehuoltoon, saunomiseen sekä biljardin pelaamiseen.

Ota yhteyttä:

Elli Peltola

Yksikönpäällikkö / Helsinki, Espoo, Vantaa

Puh. 0400 121 105

Maija Rosten

Yksikönpäällikkö, kotiin vietävät palvelut / Turku

Puh. 044 731 0507