Hajasijoitetut asunnot pääkaupunkiseudulla

Tuettua asumista erillisasunnossa

Sininauha Oy tarjoaa Helsingissä, Vantaalla ja Espoossa hajasijoitettuja pienasuntoja. Asuntojen koot vaihtelevat. Kaikki asunnot ovat vähintään 1 huone, keittiö/keittokomero, kylpyhuone/wc. Joissakin asunnoissa on parveke. Asunnot voi kalustaa oman mielensä mukaan ja osa asunnoista on esteettömiä. Asunnot on tarkoitettu erityisesti sellaisille pitkäaikaisasunnottomille, joilla on taustallaan päihde- ja mielenterveysongelmia. Asukkaaksi hakeudutaan Helsingin, Espoon, Vantaan sosiaalipalvelujen kautta.

Asuminen perustuu huoneenvuokralain mukaiseen vuokrasopimukseen. Asunnoissa toteutetaan Asunto ensin -periaatetta, jossa ajatuksena on se, että ensin turvataan asuminen ja sitten alkaa muu sosiaalinen kuntoutuminen. Asunto on siis kuntoutumisen ensimmäinen askel: kun asuminen on kunnossa, voi paremmin keskittyä elämän- ja arjenhallinnan asioihin.

Asukas asuu siis tavallisessa kerrostalossa omassa vuokra-asunnossaan, mutta hänen asumisensa on tuettua: asukkaille tarjotaan asumisvalmennusta, tukea ja ohjausta, josta vastaavat sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaiset. Jokaiselle asukkaalle nimetään myös oma-ohjaaja. Tuetun asumisen tavoitteena on parantaa ja vakiinnuttaa asukkaan edellytyksiä toimintakykynsä kohentamiseen ja säilyttämiseen sekä mahdollistaa hänelle pysyvä asuminen, oma koti sekä selviytyminen yhteiskunnassa. Perustavoitteena on asumisen turvaaminen ja onnistuminen.

Aktiivista arkea Sininauhassa

Keskustelemme jokaisen Sininauhan asuntoon muuttavan kanssa siitä, kuinka oman kodin ympäristö otetaan huomioon. Teemme aktiivisesti työtä sen eteen, että jokainen Sininauhan kodissa asuva hyväksytään osaksi asuinalueen naapurustoa. Jatkuvaa vuoropuhelua asukkaidemme, naapuriston ja siellä toimivien yritysten, laitosten ja viranomaisten kanssa kutsumme ympäristötyöksi.

Aktivoimme myös asukkaitamme rakentamaan mielekästä arkea. Asukkaiden käytössä on lisäksi Sininauhasäätiön yhteisöllisiä tiloja ja toimintoja:

Helsingissä Päiväkeskus Illusia (Mäkelänkatu 50, 00510 Helsinki)
Helsingissä Päiväkeskus Spotti (Ruusulankatu 10, 00260 Helsinki)
Tuusulassa päiväkeskus Kissankello (Mäntyrinteentie 3, 04500 Tuusula
Tuusulassa Jokelan Sininen pysäkki (Jokelan keskusta, 05400 Tuusula)
Päiväkeskustoiminta on yhteisöllistä toimintaa, jossa voit saada apua henkilökunnalta arkisten asioiden hoitamisessa.

Päiväkeskustiloissa voi lukea päivän lehdet, katsoa televisiota, käyttää tietokonetta sekä osallistua yhteisiin toimintoihin ja tapahtumiin. Joissakin päiväkeskuksissa on mahdollisuus kuntosalin käyttöön, vaatehuoltoon, saunomiseen sekä biljardin pelaamiseen.

Tukea omaan kotiin?

Espoossa ja Vantaalla Sininauha Oy tuottaa kotiin vietäviä asumisen tuen palveluja myös asiakkaan omaan kotiin. Annettavan tuen ja valmennuksen tavoitteena on elämänhallinnan taitojen parantaminen. Hyvillä elämänhallinnan taidoilla ehkäistään häätöjä ja häiriöitä. Tavoitteena on taata pysyvä asuminen omassa kodissa.

 

Sanni Joutsenlahti

Palvelupäällikkö

Puh. 040 7649105