Hajasijoitetut asunnot pääkaupunkiseudulla

Tuomme tuen asiakkaan luokse

Helsingissä. Espoossa, Vantaalla, Tuusulassa ja Turun seutukunnalla Sininauha Oy tuottaa kotiin vietäviä asumisen tukipalveluja asiakkaan omaan kotiin. Annettavan tuen ja valmennuksen tavoitteena on elämänhallinnan taitojen parantaminen. Hyvillä elämänhallinnan taidoilla ehkäistään häätöjä ja häiriöitä. Tavoitteena on taata pysyvä asuminen omassa kodissa.

Sininauha Oy tarjoaa Helsingissä, Vantaalla ja Espoossa hajasijoitettuja pienasuntoja. Asuntojen koot vaihtelevat. Kaikki asunnot ovat vähintään 1 huone, keittiö/keittokomero, kylpyhuone/wc. Joissakin asunnoissa on parveke. Asunnot voi kalustaa oman mielensä mukaan ja osa asunnoista on esteettömiä. Asunnot on tarkoitettu erityisesti sellaisille pitkäaikaisasunnottomille, joilla on taustallaan päihde- ja mielenterveysongelmia. Asukkaaksi hakeudutaan Helsingin, Espoon, Vantaan sosiaalipalvelujen kautta.

Asuminen perustuu huoneenvuokralain mukaiseen vuokrasopimukseen. Asunnoissa toteutetaan Asunto ensin -periaatetta, jossa ajatuksena on se, että ensin turvataan asuminen ja sitten alkaa muu sosiaalinen kuntoutuminen. Asunto on siis kuntoutumisen ensimmäinen askel: kun asuminen on kunnossa, voi paremmin keskittyä elämän- ja arjenhallinnan asioihin.

Asukas asuu siis tavallisessa kerrostalossa omassa vuokra-asunnossaan, mutta hänen asumisensa on tuettua: asukkaille tarjotaan asumisvalmennusta, tukea ja ohjausta, josta vastaavat sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaiset. Jokaiselle asukkaalle nimetään myös oma-ohjaaja. Tuetun asumisen tavoitteena on parantaa ja vakiinnuttaa asukkaan edellytyksiä toimintakykynsä kohentamiseen ja säilyttämiseen sekä mahdollistaa hänelle pysyvä asuminen, oma koti sekä selviytyminen yhteiskunnassa. Perustavoitteena on asumisen turvaaminen ja onnistuminen.

Aktiivista arkea Sininauhassa

Vahvistamme asiakkaidemme arjen taitoja löytämällä mielekästä tekemistä ja hyviä verkostoja omalta lähialueeltaan. Asukkaiden käytössä on lisäksi Sininauhasäätiön yhteisöllisiä tiloja ja toimintoja:

Helsingissä Päiväkeskus Illusia (Mäkelänkatu 50, 00510 Helsinki)
Helsingissä Päiväkeskus Spotti (Ruusulankatu 10, 00260 Helsinki)
Tuusulassa useissa eri osoitteissa: Tuusulan päivätoiminta
Päiväkeskustoiminta on yhteisöllistä toimintaa, jossa voit saada apua henkilökunnalta arkisten asioiden hoitamisessa.

Päiväkeskustiloissa voi lukea päivän lehdet, katsoa televisiota, käyttää tietokonetta sekä osallistua yhteisiin toimintoihin ja tapahtumiin. Joissakin päiväkeskuksissa on mahdollisuus kuntosalin käyttöön, vaatehuoltoon, saunomiseen sekä biljardin pelaamiseen.

Yhteystiedot:

Helsinki, Espoo, Vantaa, Tuusula: Sanna Jokinen

Turun seutu: Sanna Hakaheimo

Ota yhteyttä: