Mutterimaja - Tuusula

Tuettua, yhteisöllisyydestä voimaa ammentavaa asumista Tuusulassa.

Tuettua, päihteetöntä asumista Tuusulassa

Asumispalveluyksikkö Mutterimaja Tuusulassa on tarkoitettu päihde- ja mielenterveyskuntoutujille, jotka haluavat sitoutua päihteettömään asumismuotoon. Mutterimajassa on 22 asuntoa.

Asuminen Mutterimajalla on tuettua asumista, arjen ja elämän hallintaa henkilökunnan tuella vahvistaen. Tavoitteena on kuitenkin se, että Mutterimajassa asuva huolehtii pääosin itse oman elämänsä ja arkensa sujumisesta, kuten laskujen maksamisesta, ruoanlaitosta, siivoamisesta, vaatteiden pesemisestä jne. Mutta ammattitaitoinen ja yksilöllinen tuki on tarvittaessa lähellä.

Tuemme asumista myös vertaistuen ja yhteisöllisyyden keinoin. Mutterimajan sydämenä toimii päärakennuksen yhteinen olohuone, avoin toimintakeskus, jossa järjestetään monenlaista mukavaa toimintaa. Toimintakeskuksessa voi käyttää internetiä, katsella televisiota, pelata biljardia tai pingistä ja lueskella lehtiä. Mutterimajan asuntojen yhteinen keittiö, sauna, pesutupa ja toimisto sijaitsevat toimintakeskuksessa.

 

Aktiivista arkea Sininauhassa

Haluamme tarjota asukkaillemme mahdollisuuden aktiiviseen arkeen. Sininauhassa asuvalla on mahdollisuus osallistua ympäristötyöhön ja hänelle voidaan maksaa siitä työosuusrahaa. Tehtävät vaihtelevat ympäristön siivoamisesta puutarhan hoitoon ja lahjoitusvaatteiden lajitteluun. Tarjoamme myös mahdollisuuksia kouluttautua verto- ja vertsitoimintaan. Vertaistoimintaryhmissä on mahdollisuus myös oppia uutta: kokata yhdessä, hankkia ensiapukoulutusta tai vaikka siirtyä työkokeiluun.

Asukkaamme ovat myös lämpimästi tervetulleita omistajakonsernimme Sininauhasäätiön ylläpitämiin matalan kynnyksen päiväkeskuksiin, jotka toimivat avoimen olohuoneen tavoin. Tuusulassa päiväkeskustoimintaa on tarjolla Jokelassa, Hyrylässä ja Kellokoskella. Päiväkeskukset tarjoavat  monipuolista yhteistä tekemistä ja niissä on myös mahdollisuus saada ohjausta ja neuvontaa arjen asioihin.

Asumaan meille?

Kodin saamiseksi tulee ottaa yhteyttä Tuusulan kunnan sosiaalitoimistoon, sillä asunnon saamisen edellytyksenä on asiakkuus kunnan sosiaalipalveluissa.  Voit kysyä lisätietoja myös suoraan Mutterimajan henkilökunnalta.

Asuminen Mutterimajassa pohjautuu huoneenvuokralain mukaiseen sopimukseen, joka on voimassa toistaiseksi. Asukkaille on lisäksi määritelty palvelumaksu.  Sininauhassa asuvalla on mahdollisuus osallistua ympäristötyöhön ja hänelle voidaan maksaa siitä työosuusrahaa.

Osoite:
Bostoninkaari 11, 04320 Tuusula

Ota yhteyttä:

Mutterimajan asumispalveluyksikkö

Mutterimajan Toimisto 24/7

Puh. 050 408 7002

Annika Lappalainen

Yksikönpäällikkö

Puh. 040 094 7730