Myrri - Vantaa

Tuettua asumista ja kriisiasuntoja Vantaan Myyrmäessä

Päihteetön asumispalveluyksikkö Myrri

Vantaan Myyrmäessä sijaitsevan asumispalveluyksikkö Myrrin tukiasunnot on tarkoitettu pääosin vantaalaisille asunnottomille. Haettavana on 12 yksiötä ja yksi kolmen hengen soluasunto.

Tuemme Myrrissä asukkaan päihteettömyyttä ja elämäntaitojen vahvistamista monipuolisesti ja moniammatillisen tiimin tukemana. Neuvomme esimerkiksi viranomaisasioinnissa ja asiakkaalle kuuluvien tukien hakemisessa sekä kannustamme aktiiviseen elämäntapaan. Ammattitaitoinen henkilökuntamme on paikalla päiväsaikaan. Muina aikoina tukena on sosiaalinen talonmies.

Tukiasuntojen toimiston yhteydessä sijaitsee kaikille yhteinen olohuone, jossa voi käyttää tietokonetta, katsella televisiota ja lueskella lehtiä. Toimitiloissa on myös keittiö, sauna ja pesutupa. Järjestämme tiloissa säännöllisesti erilaista liikuntaa, käden ja arjen taitoihin liittyviä ryhmätoimintoja.

Asukkaan elämän tukemista voidaan jatkaa myös Myrristä muutos jälkeen. Asukkaillamme on nimittäin mahdollisuus siirtyä Myrristä itsenäisempään asumiseen tarkoitettuihin,  päihteettömiin jatkoasuntoihin, joita löytyy hajasijoitettuna ympäri pääkaupunkiseutua ja joihin on mahdollista saada Sininauha Oy:n tukipalveluja.

 

Kriisiasuminen

Asumispalveluyksikkö Myrrissä tarjotaan kunnille myös kriisiasumista. Myrrin kriisiasunnot ovat tarkoitettu tilapäiseen majoitukseen. Kriisiasumispalvelua voivat ostaa kaikki pääkaupunkiseudun kunnat. Asukkaat tarvitsevat vuorokausihinnoitteluun perustuvan maksusitoumuksen. Kriisiasumisen vuorokausihinta sisältää sähkön ja veden. Siivousmaksu veloitetaan, mikäli majoittuja ei siivoa asuntoaan itse.

Kriisiasumispalvelut ovat päihteettömiä ja majoittujan on lisäksi sitouduttava Myrrin asumisen ohjeisiin.

Kriisiasuntohuoneistossa on kolme yhden hengen huoneita ja yhteiskäytössä oleva keittiö, olohuone ja peseytymistilat. Yhteiset tilat ovat kalustettuja. Huoneissa on sänky, pöytä, vaatekaappi ja liinavaatteet. Käytössä oleva huoneisto on kaksikerroksinen luhtitalon päätyasunto. Viihtyisällä pihalla on grillialue puutarhakeinuineen, muutama autopaikka ja samassa pihapiirissä toimivassa päiväkeskuksessa voi esimerkiksi pestä pyykkiä ja käyttää tietokonetta. Majoittujia otetaan vastaan pääosin arkisin kello 09-15 välillä, ilta- tai viikonloppumajoittumisesta on sovittava aina erikseen.

Lisätietoja kriisiasuttamisesta saat ottamalla yhteyttä suoraan Myrrin palveluvastaavaan (yhteystiedot alla).

 

Meille asumaan?

Kodin saamiseksi tulee ottaa yhteyttä Vantaan kaupungin asunnottomien tuen sosiaalityöntekijään, sillä asunnon saamisen edellytyksenä on asiakkuus Vantaan kaupungin sosiaalitoimessa. Lisäksi asumispalveluyksikkö Myrrin henkilökunta haastattelee jokaisen hakijan. Haastattelussa kartoitetaan sekä asunnon tarve että  hakijan motivaatio päihteettömään asumiseen.

Asuminen Myrrissä pohjautuu huoneenvuokralain mukaiseen sopimukseen, joka on voimassa toistaiseksi. Asukkaille on lisäksi määritelty palvelumaksu. Sininauhassa asuvalla on mahdollisuus osallistua ympäristötyöhön ja hänelle voidaan maksaa siitä työosuusrahaa.

Asumispalveluyksikkö Myrri
Solkikuja 8
01600 Vantaa

Info/toimisto, puh. 040 513 0105