Myrri - Vantaa

Tuettua asumista ja kriisiasuntoja Vantaan Myyrmäessä

Päihteetön asumispalveluyksikkö Myrri

Vantaan Myyrmäessä sijaitsevan asumispalveluyksikkö Myrrin tukiasunnot on tarkoitettu asunnottomille päihde- ja mielenterveystaustaisille, kunnallisten sosiaalitoimien asiakkaille. Haettavana on 11 yksiötä ja kaksi kolmen hengen soluasuntoa.

Tuemme Myrrissä asukkaan päihteettömyyttä ja elämäntaitojen vahvistamista monipuolisesti ja moniammatillisen tiimin tukemana. Neuvomme esimerkiksi viranomaisasioinnissa ja asiakkaalle kuuluvien tukien hakemisessa sekä kannustamme aktiiviseen elämäntapaan. Ammattitaitoinen henkilökuntamme on paikalla päiväsaikaan. Muina aikoina tukena on sosiaalinen talonmies.

Toimistorakennuksen yhteydessä sijaitsee kaikille yhteinen olohuone, jossa voi käyttää tietokonetta, katsella televisiota ja lueskella lehtiä.  Yhteisissä tiloissa on myös keittiö, sauna ja pesutupa. Järjestämme tiloissa säännöllisesti erilaista ryhmätoimintaa ja tiloissa koontuu säännöllisesti myös vertaistukiryhmiä (kuten mm. AA- ja NA-ryhmät).

Myrrin asukkaita tuetaan myös itsenäisempään asumismuotoon siirtyessä.

 

Kriisiasuminen

Asumispalveluyksikkö Myrrissä tarjotaan kunnille myös kriisiasumista. Myrrin kriisiasunnot ovat tarkoitettu tilapäiseen majoitukseen. Kriisiasumispalvelua voivat ostaa kaikki kunnat. Asukkaat tarvitsevat vuorokausihinnoitteluun perustuvan maksusitoumuksen. Kriisiasumisen vuorokausihinta sisältää sähkön ja veden. Siivousmaksu veloitetaan, mikäli majoittuja ei siivoa asuntoaan itse.

Kriisiasumispalvelut ovat päihteettömiä ja majoittujan on lisäksi sitouduttava Myrrin asumisen ohjeisiin.

Kriisiasuntohuoneistossa on kolme yhden hengen huonetta ja yhteiskäytössä oleva keittiö, olohuone ja peseytymistilat. Yhteiset tilat ovat kalustettuja. Huoneissa on sänky, pöytä, vaatekaappi ja liinavaatteet. Käytössä oleva huoneisto on kaksikerroksinen luhtitalon päätyasunto. Viihtyisällä pihalla on grillialue puutarhakeinuineen, muutama autopaikka ja samassa pihapiirissä sijaitsevan toimistorakennuksen yhteistiloissa voi esimerkiksi pestä pyykkiä ja käyttää tietokonetta. Majoittujia otetaan vastaan pääosin arkisin kello 09-15 välillä, ilta- tai viikonloppumajoittumisesta on sovittava aina erikseen.

Lisätietoja kriisiasuttamisesta saat ottamalla yhteyttä suoraan Myrrin palveluvastaavaan (yhteystiedot alla).

Meille asumaan?

Kodin saamiseksi tulee ottaa yhteyttä oman kunnan sosiaalityöntekijään. Lisäksi asumispalveluyksikkö Myrrin henkilökunta haastattelee jokaisen hakijan. Haastattelussa kartoitetaan sekä asunnon tarve että  hakijan motivaatio päihteettömään asumiseen.

Asuminen Myrrissä tuettua, määräaikaista asumisa, joka pohjautuu huoneenvuokralain mukaiseen sopimukseen. Asukkaille on lisäksi määritelty palvelumaksu. Myrrin asukkailla on mahdollisuus osallistua työosuusrahatoimintaan.

Asumispalveluyksikkö Myrri
Solkikuja 8
01600 Vantaa

Toimisto, klo 08-16, puh. 040 513 0105