Niittykoti

Niittykoti - Turku

Rauhallisella alueella sijaitseva Niittykoti tarjoaa tuettua asumista henkilöille, joilla on taustallaan päihde- ja mielenterveysongelmia sekä asumiseen liittyviä pulmia.

Tuettua asumista Turussa

Niittykodissa on yhteensä 53 asuntoa, joista suurin osa on yksiöitä. Mukana on myös muutama kaksio esimerkiksi pariskunnille. Kaikissa asunnoissa on oma wc, suihku ja keittiö liesineen sekä jääkaappeineen.

Viihtyisässä yhteistilassa voi esimerkiksi katsella televisiota tai lukea lehtiä. Asukkaiden käytössä on myös yhteinen pesutupa, ja kesäisin Niittykodin takapihalla on mukavaa viettää yhteisiä hetkiä.

Muutos alkaa asunnosta

Niittykoti tarjoaa tuettua asumista Asunto ensin -periaatteella. Se tarkoittaa, ettei asunnon saaminen edellytä päihteettömyyttä. Niittykoti on asukkaan ensimmäinen askel matkalla kohti kevyemmin tuettua asumista ja myöhemmin omaa, pysyvää kotia.

Asukas saa Niittykodista yksilöllistä, juuri hänen tarpeitaan vastaavaa tukea. Ammattitaitoinen henkilökuntamme tukee asukkaita arjen haasteissa, varmistaa asumisen pysyvyyden ja tarjoaa elämään mielekästä sisältöä. Apua voi saada esimerkiksi asumisen taitojen opettelussa, raha-asioiden hoidossa tai virastoasioinneissa. Me kuljemme asukkaan rinnalla.

Asumaan Niittykotiin?

Niittykotiin voi tulla asukkaaksi kaupungin sosiaalitoimen kautta. Sosiaalitoimi on asiakkaansa puolesta yhteydessä Niittykotiin ja sopii kanssamme yhteisen tapaamisen.

Osoite:

Liinahaankatu 32, Turku

Ota yhteyttä

Niittykodin asumispalveluyksikkö

Päivystävä puhelin 24/7

Puh. 044 4919329

Heli Heino

Yksikönpäällikkö, Niittykoti

Puh. 044 7310 510