Pessi - Helsinki

Asumispalveluyksikkö Pessi tarjoaa tuettua asumista ja arjen hallintaa Asunto ensin -periaatteella.

Tuettua asumista Vallillassa

Asumispalveluyksikkömme Pessin asunnot Mäkelänkadulla Helsingissä tarjoaa tuettua asumista erityisesti sellaisille pitkäaikaisasunnottomille, joilla on taustallaan päihde- ja mielenterveysongelmia.

Pessin asumispalveluyksikössä tavoitteena on asukkaan asumisedellytysten parantaminen sekä kodin mahdollistaminen kaikille. Asuminen Pessissä on tuettua asumista, arjen ja elämän hallintaa henkilökunnan tuella vahvistaen. Pessin toiminta pohjautuu Asunto ensin -periaatteeseen, jossa ajatuksena on se, että ensin turvataan asuminen ja sitten alkaa muu sosiaalinen kuntoutuminen. Asunto on siis kuntoutumisen ensimmäinen askel: kun asuminen on kunnossa, voi paremmin keskittyä elämän- ja arjenhallinnan asioihin.

Asumispalveluyksikkö Pessi sijaitsee Mäkelänkadulla Helsingin Vallilassa. Pessissä on yhteensä 90 asuntoa, joista viisi on tarkoitettu pariskunnille.  Asumispalveluyksikön yhteydessä sijaitsee lisäksi kuntouttava asumisyhteisö Pessix, jossa asuntoja on 11. Asumispalveluyksikkö Pessissä työskentelevät  sosiaali- ja terveysalan rautaiset ammattilaiset ympärivuorokautisesti ja Pessixin kuntouttavassa asumisyhteisössä henkilökuntaa on paikalla pääsääntöisesti ma, ti ke ja pe 8-15:30 ja to 12-20.

Asukkaamme ovat meille tärkeitä ja heidän hyvinvoinnistaan kannetaan huolta. Teemme myös aktiivisesti työtä suvaitsevuuden ja moniarvoisuuden puolesta. Me ajattelemme, että jokaisella on oikeus ihmisarvoiseen elämään ja tasa-arvoiseen kohteluun. Kunnioitamme ihmisen itseisarvoa yksilönä ja yhteiskunnan jäseninä.

Keskustelemme jokaisen Sininauhan asuntoon muuttavan kanssa siitä, kuinka oman kodin ympäristö otetaan huomioon. Teemme aktiivisesti työtä sen eteen, että jokainen Sininauhan kodissa asuva hyväksytään osaksi asuinalueen naapurustoa. Jatkuvaa vuoropuhelua asukkaidemme, naapuriston ja siellä toimivien yritysten, laitosten ja viranomaisten kanssa kutsumme ympäristötyöksi.

Aktiivista arkea Sininauhassa

Haluamme tarjota asukkaillemme mahdollisuuden aktiiviseen arkeen. Sininauhassa asuvalla on mahdollisuus osallistua ympäristötyöhön ja hänelle voidaan maksaa siitä työosuusrahaa. Tehtävät vaihtelevat ympäristön siivoamisesta puutarhan hoitoon ja lahjoitusvaatteiden lajitteluun. Tarjoamme myös mahdollisuuksia kouluttautua verto- ja vertsitoimintaan. Vertaistoimintaryhmissä on mahdollisuus myös oppia uutta: kokata yhdessä, hankkia ensiapukoulutusta tai vaikka siirtyä työkokeiluun.

Asukkaamme ovat myös lämpimästi tervetulleita omistajakonsernimme Sininauhasäätiön ylläpitämiin matalan kynnyksen päiväkeskuksiin, jotka toimivat avoimen olohuoneen tavoin. Päiväkeskukset tarjoavat  monipuolista yhteistä tekemistä ja niissä on myös mahdollisuus saada ohjausta ja neuvontaa arjen asioihin.

Asumaan meille?

Kodin saamiseksi tulee ottaa yhteyttä oman kunnan tai kaupungin sosiaalitoimeen. Asuminen pohjautuu huoneenvuokralain mukaiseen sopimukseen, joka on voimassa toistaiseksi. Asukkaille on lisäksi määritelty palvelumaksu.  Sininauhassa asuvalla on mahdollisuus osallistua ympäristötyöhön ja hänelle voidaan maksaa siitä työosuusrahaa.

Osoite:
Mäkelänkatu 50, 00510 Helsinki

Ota yhteyttä

Pessin asumispalveluyksikkö

Päivystävä puhelin 24/7

Puh. 040 556 9105

Esihenkilöt

Johanna Helander

Yksikönpäällikkö

Puh. 040 357 8937