Ruusulankatu - Helsinki

Ruusulankadun asumispalveluyksikkömme tarjoaa arjen hallinnan taitoja vahvistavaa tuettua asumista.

Tuettua asumista Töölössä

Helsingin Töölössä sijaitsevan asumispalveluyksikkö Ruusulankatu 10:n asunnot on tarkoitettu helsinkiläisille, joilla on taustallaan päihde- ja/tai mielenterveysongelmia ja asumiseen liittyviä pitkäaikaisia pulmia. Asuminen Ruusulankadulla on tuettua asumista, arjen ja elämän hallintaa henkilökunnan tuella vahvistaen. Ruusulankatu toimii Asunto ensin -periaatteella. Henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden.

Asukkaamme ovat meille tärkeitä ja heidän hyvinvoinnistaan kannetaan huolta. Teemme myös aktiivisesti työtä suvaitsevuuden ja moniarvoisuuden puolesta. Me ajattelemme, että jokaisella on oikeus ihmisarvoiseen elämään ja tasa-arvoiseen kohteluun. Kunnioitamme ihmisen itseisarvoa yksilönä ja yhteiskunnan jäseninä.

Aktiivista arkea Sininauhassa

Haluamme tarjota asukkaillemme mahdollisuuden aktiiviseen arkeen. Sininauhassa asuvalla on mahdollisuus osallistua ympäristötyöhön ja hänelle voidaan maksaa siitä työosuusrahaa. Tehtävät vaihtelevat ympäristön siivoamisesta puutarhan hoitoon ja lahjoitusvaatteiden lajitteluun. Tarjoamme myös mahdollisuuksia kouluttautua verto- ja vertsitoimintaan. Vertaistoimintaryhmissä on mahdollisuus myös oppia uutta: kokata yhdessä, hankkia ensiapukoulutusta tai vaikka siirtyä työkokeiluun.

Asukkaamme ovat myös lämpimästi tervetulleita omistajakonsernimme Sininauhasäätiön ylläpitämiin matalan kynnyksen päiväkeskuksiin, jotka toimivat avoimen olohuoneen tavoin. Päiväkeskukset tarjoavat  monipuolista yhteistä tekemistä ja niissä on myös mahdollisuus saada ohjausta ja neuvontaa arjen asioihin.

Asumaan Sininauhaan?

Kodin saamiseksi ota yhteyttä kunnan tai kaupungin sosiaalitoimeen.  Asuminen pohjautuu huoneenvuokralain mukaiseen sopimukseen, joka on voimassa toistaiseksi. Asukkaille on lisäksi määritelty palvelumaksu.

Osoite:
Ruusulankatu 10, 00260 Helsinki

Ota yhteyttä

Ruusulankadun asumispalveluyksikkö

Päivystävä puhelin 24/7

Puh. 046 602 1105

Esihenkilöt

Paula Ahonen

Yksikönpäällikkö

Puh. 050 409 4020

Johanna Pohjanmeri

Tiimiesihenkilö

Puh. 044 734 3414