Sahapuisto - Vantaa

Tuettua asumista ja arjen hallintaa Vantaan Rajatorpassa

Tuettua asumista Vantaalla

Asumispalveluyksikkö Sahapuisto sijaitsee Vantaan Rajatorpassa. Sahapuisto tarjoaa tuettua asumista erityisesti sellaisille pitkäaikaisasunnottomille ja asunnottomuuden uhan alla oleville henkilöille, joilla on taustallaan päihde- ja mielenterveysongelmia.

Sahapuiston toiminta pohjautuu Asunto ensin -periaatteeseen, jossa ajatuksena on se, että ensin turvataan asuminen ja sitten alkaa muu sosiaalinen kuntoutuminen. Päihteettömyyttä ei siis vaadita asunnon saamiseksi, vaan asunto nähdään kuntoutumisen ensimmäisenä askeleena: kun asuminen on kunnossa, voi paremmin keskittyä elämän- ja arjenhallinnan asioihin.

Asumispalveluyksikkö Sahapuistossa on 58 asuntoa, joista kaksi on perheasuntoa sekä yksi soluasunto. Asunnot ovat neljässä kerroksessa, eikä talossa ole hissiä. Henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden.

Sahapuiston asumispalveluyksikössä tavoitteena on parantaa ja vakiinnuttaa asukkaiden asumisedellytyksiä: säilyttää sekä vahvistaa toimintakykyä, ohjata asukkaita palveluiden ja etuuksien piiriin sekä katkaista asunnottomuuden kierre mahdollistaen pysyvän asumisen omassa asunnossa sekä selviytymisen yhteiskunnassamme.  Asuminen Sahapuistossa on tuettua asumista, arjen ja elämän hallintaa henkilökunnan tuella vahvistaen. Tuki on kokonaisvaltaista ja moniammatillista, asukkaan yksilöllisiin tarpeisiin räätälöitynä. Sahapuiston henkilökunta kohtaa asukkaita matalalla kynnyksellä. Työskentelyssä huomioidaan kokonaisvaltainen hyvinvointi, toimivat verkostot sekä osallisuuteen ja arjen aktiivisuuteen kannustava ote.

Asukkaamme ovat meille tärkeitä ja heidän hyvinvoinnistaan kannetaan huolta. Teemme myös aktiivisesti työtä suvaitsevuuden ja moniarvoisuuden puolesta. Me ajattelemme, että jokaisella on oikeus ihmisarvoiseen elämään ja tasa-arvoiseen kohteluun. Kunnioitamme ihmisen itseisarvoa yksilönä ja yhteiskunnan jäseninä.

Keskustelemme jokaisen Sininauhan asuntoon muuttavan kanssa siitä, kuinka oman kodin ympäristö otetaan huomioon. Teemme aktiivisesti työtä sen eteen, että jokainen Sininauhan kodissa asuva hyväksytään osaksi asuinalueen naapurustoa. Jatkuvaa vuoropuhelua asukkaidemme, naapuriston ja siellä toimivien yritysten, laitosten ja viranomaisten kanssa kutsumme ympäristötyöksi. Naapuruston kanssa järjestämme myös yhteisiä tapahtumia ja avaamme ovemme lähialueen ihmisille joka vuotisissa kesäjuhlissamme.

Asumaan meille?

Kodin saamiseksi tulee ottaa yhteyttä kunnan tai kaupungin sosiaalitoimeen. Asuminen pohjautuu huoneenvuokralain mukaiseen sopimukseen, joka on voimassa toistaiseksi. Asukkaille on lisäksi määritelty palvelumaksu.  Sahapuiston asukkailla on mahdollisuus osallistua päihteettömyyttä tukevaan työosuusrahatoimintaan.

Osoite:
Sahatie 1, 01650 Vantaa

Ota yhteyttä

Sahapuiston asumispalveluyksikkö

Päivystävä puhelin 24/7

Puh. 046 601 9105

Juuso Junttila

Yksikönpäällikkö

Puh. 050 401 2444

Sari Nokelainen

Tiimiesihenkilö

Puh. 044 768 8493