Vuorela - Kerava

Vuorelan asumispalveluyksikkö tarjoaa tuettua asumista rauhallisessa ympäristössä Keravalla.

Yhteisöllistä, tuettua asumista Keravalla

Vuorelan asumispalveluyksikkö Keravalla tarjoaa tuettua asumista päihde- ja mielenterveyskuntoutujille sekä muutoin asunnottomuuden haasteen kohdanneille asiakkaille.  Asumisyksikkö sijaitsee Ali-Keravalla parin kilometrin päässä Keravan keskustasta. Vuorelan asumispalveluyksikön viihtyisässä ja luonnonläheisessä pihapiirissä on rivi- ja luhtitaloja, joissa on yhteensä 34 asuntoa.

Asuminen Vuorelassa on tuettua asumista, jossa arjen ja elämän hallintaa vahvistaa ammattitaitoisen henkilökunnan yksilöllinen tuki. Tuemme asumista myös vertaistuen ja yhteisöllisyyden keinoin. Yhteisissä toimintatiloissa järjestetään monenlaista mukavaa toimintaa ja tapahtumaa. Yksikössä on henkilökuntaa ympäri vuorokauden.

 

Aktiivista arkea Sininauhassa

Haluamme tarjota asukkaillemme mahdollisuuden aktiiviseen arkeen. Sininauhassa asuvalla on mahdollisuus osallistua ympäristötyöhön ja hänelle voidaan maksaa siitä työosuusrahaa. Tehtävät vaihtelevat ympäristön siivoamisesta puutarhan hoitoon ja lahjoitusvaatteiden lajitteluun. Tarjoamme myös mahdollisuuksia kouluttautua verto- ja vertsitoimintaan. Vertaistoimintaryhmissä on mahdollisuus myös oppia uutta: kokata yhdessä, hankkia ensiapukoulutusta tai vaikka siirtyä työkokeiluun.

Asukkaamme ovat myös lämpimästi tervetulleita omistajakonsernimme Sininauhasäätiön ylläpitämiin matalan kynnyksen päiväkeskuksiin, jotka toimivat avoimen olohuoneen tavoin. Päiväkeskukset tarjoavat  monipuolista yhteistä tekemistä ja niissä on myös mahdollisuus saada ohjausta ja neuvontaa arjen asioihin.

Asumaan Sininauhaan?

Kodin saamiseksi on ensin oltava yhteydessä hyvinvointialueen sosiaalitoimeen, sillä asunnon hakeminen meiltä edellyttää myönteistä asuntopäätöstä sosiaalitoimelta.

Vuorelan ensisuoja

Vuorelan ensisuoja on tarkoitettu väliaikaiseksi majoituspaikaksi keravalaisille asunnottomille.

Yöpymään mahtuu 9 ensimmäistä paikalle saapunutta. Asiakkaille tarjotaan ilta- ja aamupalaa sekä mahdollisuus pyykinpesuun. Ensisuojassa majoitutaan kahden hengen huoneissa, joissa on omat suihkut ja WC.

Osoite:
Vuorelanmäki 1, 04260 Kerava

Ota yhteyttä

Vuorelan asumispalveluyksikkö

Ohjaajien toimisto ark. klo 8 -16

Puh. 044 362 5105

Vuorelan ensisuoja

Puh. 044 363 2105

Annika Lappalainen

Yksikönpäällikkö

Puh. 040 094 7730