Turku ja Turun seudun kotiinvietävät palvelut

Kotiin vietävä palvelu on asiakkaan tilanteen yksilöllisesti huomioivaa asumisen tukipalvelua

Turussa ja Turun seutukunnassa tarjoamme asumista ja asumisen tukea Asunto ensin -periaatteen mukaisesti. Asunto ensin -periaatteessa ajatellaan, että asunto on ensimmäinen askel ihmisen sosiaalisessa kuntoutumisessa. Kun asuminen on turvattu, yksilöllä on pikku hiljaa yhä enemmän voimavaroja myös muuhun kuntoutumiseen.

Yhteistyökumppaneitamme Varsinais-Suomen alueella ovat Turun kaupunki, Raisio, Naantali, Lieto, Kaarina, Masku, Mynämäki ja Nousiainen.

Kotiin vietävien palveluiden tavoitteena on vahvistaa asiakkaan voimavaroja, tukea ja kehittää elämänhallinnallisia keinoja sekä luoda yhteistyöverkostoja ja näin mahdollistaa asumisen onnistuminen.

Ohjaus ja neuvonta:

Tukea ja ohjausta motivointia arjen- ja elämänhallintaan moniammatillisen tiimin tuella. Opastusta eri viranomaisten kanssa asioimisesta. Käytännönläheistä arjen taitojen vahvistamista.

Verkostotyö:

Kontaktien luominen viranomaisiin. Tiivis ja taivoitteellinen yhteistyö.

Sosiaalinen tuki:

Kannustetaan aktiivisuuteen ja omatoimisuuteen. Motivoidaan ja opastetaan asioiden hoitamisessa. Suunnitellaan ja tehdään yhdessä asiakkaan kanssa. Kontaktointi omaisiin ja läheisiin.

Tapaamiset:

Tiivis ja konkreettinen asumisvalmennus häiriöttömän asumisen onnistumiseen. Tapaamiset asiakkaan kotona tai muussa ennalta sovitussa paikassa (minim. 1x vko, 1-2 h).

Tiedonkulku ja yhteydenpito:

Raportointi palvelun ostajalle. Asiakkaalla tarvittaessa mahdollisuus käyttää palveluntuottajan puhelinta/tietokonetta asioidessaan viranomaisten kanssa.

Toimisto:

Yliopistonkatu 24 A 7

20100 Turku

 

Ota yhteyttä:

Maritta Matintalo

Myynti- ja markkinointijohtaja

Puh. 050 310 1062