Sininauhasäätiö-konserni

Sininauhasäätiö-konsernin omistama Sininauha Oy on arvopohjainen päihde- ja mielenterveysalan toimija.

Asunnottomuuden vastaista työtä jo yli 60 vuotta

Sininauha Oy on kokonaan Sininauhasäätiön omistuksessa.  Sininauhasäätiö on  Sininauhaliiton vuonna 1957 perustama yleishyödyllinen, kristillisellä arvopohjalla toimiva säätiö. Säätiö on perustettu lahjoitusvaroin ja toiminut alun perin nimellä Raittiuskotisäätiö. Nimi vaihdettiin vuonna 1995 Sininauhasäätiöksi. Sininauhasäätiön perustehtävänä on kodin ja tuen tarjoaminen asunnottomille, päihde- ja mielenterveysongelmista kärsiville sekä näiden ihmisten oikeuksien puolustaminen.

Käytännössä Sininauhasäätiö-konserni hankkii asuntoja sekä järjestää asukkaiden tarvitsemaa tukea asumisen turvaamiseksi. Lisäksi on vahvaa päiväkeskus- ja työtoimintaa. Asiakkaiden perusoikeuksien puolustaminen on tärkeä osa asiakastyötä. Sininauhasäätiö keskittyy oman perustehtävänsä mukaisesti asunnottomuuden poistamiseen ja asumislähtöisten tuen antamiseen sekä palveluiden kehittämiseen. Sininauhasäätiö on myös aktiivinen yhteiskunnallinen vaikuttaja, joka toimii asunnottomuuden vähentämiseksi, päihde- ja mielenterveyspalveluiden vahvistamiseksi ja kehittämiseksi sekä yhteiskunnallisen osallisuuden edistämiseksi.

Tässä työssä merkittävä rooli on myös vertaistuella ja vapaaehtoistyöllä. Kunnioitus muita kohtaan ja toisten erilaisuuden hyväksyminen luovat pohjaa tälle työlle.

Sininauhasäätiö ja sen palvelutoimintaa toteuttava Sininauha Oy tekevät laajaa yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa. Yhteistyökumppaneita ovat muut järjestöt, yritykset, kunnat ja muut julkisyhteisöt sekä seurakunnat.

 

Sininauhasäätiö, logo.