Työmme ja arvomme

Sininauha Oy - Autamme unelmia toteutumaan.

Tuetun asumisen asiantuntija

Sininauha Oy on Sininauhasäätiön omistama, valtakunnallisesti toimiva päihde- ja mielenterveysehtoisen tuetun asumisen ammattilainen. Tuotamme asiakaslähtöistä, asumisyksikkömuotoista tuettua asumispalvelua sekä koteihin vietävää asumisen tukea ja neuvontaa. Tarjoamme siis paitsi asuntoja, mutta vahvistamme myös asiakkaidemme elämänhallintaa ja mahdollistamme arjen onnistumisia.

Yhtiöllä on tällä hetkellä noin 420 asuntoa ja 500 asiakasta Helsingin, Espoon, Vantaan, Tuusulan ja Kuuma -kuntien sekä Turun seudun toimialueilla.  Yhtiön palveluksessa on noin 80 alan rautaista ammattilaista.

Asuntoja ja asumisen tukea heikoimmassa asemassa oleville ihmisille

Sininauha Oy on kokonaan Sininauhasäätiön omistama yhtiö. Sininauhasäätiöllä on pitkä historia asunnottomien ja syrjäytyneiden ihmisten puolustajana. Me uskomme, että kaikki lähtee asunnosta: jokaisella on oikeus omaan kotiin, omalla ovellaan ja omalla nimellään. Sininauhasäätiö perustettiin vuonna 1957 tarjoamaan apua ja tukea asunnottomille ja päihde- sekä mielenterveysongelmaisille ihmisille. Kuuden vuosikymmenen toimintavuotensa aikana Sininauhasäätiö on antanut tuhansille asunnottomille mahdollisuuden omaan kotiin – erilaista vaikeista päihde-, talous ja mielenterveysongelmista tai mahdollisesta rikostaustasta huolimatta.

Vuosikymmenten kuluessa toimintakenttämme on laajentunut ja tarjottava palveluvalikko monipuolistunut. Nykyään toimintamme keskiössä ovat asiakaslähtöiset, räätälöidyt palvelut, joiden tavoitteena on tuottaa asiakkaillemme ja asukkaillemme parempaa elämänlaatua ja arjen hallintaa erityisesti asumistaitojen kehittämisen kautta.

Asumispalveluyksikkömme ja hajasijoitetut asuntomme sijaitsevat Helsingissä, Vantaalla ja Tuusulassa.  Asiakkaiden kotiin vietäviä, räätälöityjä palveluja tuotamme tällä hetkellä paitsi Uudenmaan ja Keski-Uudenmaan, myös Varsinais-Suomen ja Joensuun (yhteistyössä Josna Ry:n kanssa) alueilla.

Toimintamme pohjalla on kristillinen arvokäsitys: Jokainen elämä on tärkeä. Aina on toivoa.

Työmme lähtökohtia ovat:

  • Usko uusiin mahdollisuuksiin ja yhdessä tekemiseen
  • Ihmisen itseisarvon puolustaminen ja kunnioittaminen yksilönä ja yhteiskunnan jäsenenä
  • Jokaisen oikeus ihmisarvoiseen elämään ja tasa-arvoiseen kohteluun
  • Suvaitsevaisuus moniarvoisessa yhteiskunnassa
  • Periksi antamattomuus arvojemme toteuttamisessa

Sininauha Oy:n hallitus

Marianne Heikkilä, puheenjohtaja

Jarna Forsman, jäsen

Martti Nakari, jäsen

Jari Stenvall, jäsen

Mikko Sundström, jäsen